اطلاعات مقالهبازگشت به جستجو
عنوان مقاله:تأثير درجه حرارت بر ميزان توليد بيوگاز از محتويات شكمبه گاو
نوع ارائه:شفاهي
زبان مقاله:فارسی
تعداد صفخات:7
حجم فایل:323.08 كيلوبايت
زبان مقاله:فارسی
تعداد صفخات:7
حجم فایل:323.08 كيلوبايت
نمایش چکیده مقاله
تأثير درجه حرارت بر ميزان توليد بيوگاز از محتويات شكمبه گاو
آمنه سليمي [گروه مهندسي عمران دانشگاه فردوسي مشهد]
شهناز دانش [گروه مهندسي عمران دانشگاه فردوسي مشهد]
سيدهادي ابراهيمي [معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه فردوسي مشهد]
وحيده حيدريان ميري [مؤسسه صنعتي گوشت مشهد]
چکیده مقاله:
در اين پژوهش تأثير درجه حرارت بر بازده توليد بيوگاز در فرآيند هضم بي هوازي محتويات شكمبه گاو در مقياس آزمايشگاهي در راكتورهايي با حجم يك ليتر و با جريان ناپيوسته بررسي شد. بررسي ها در دو محدوده درجه حرارت C 53±1 و C 22±5 و با موادي متشكل از محتويات 6 درصد و زمان ماندي معادل 53 روز انجام گرفت. براساس نتايج،ماكزيمم توليد بيوگاز / شكمبه گاو و آب با درصد وزني كل مواد جامد معادل 44 و نرختوليد آن در درجه حرارت C 53 اتفاق افتاد و به ترتيب ارقامي معادل m3/kg VS 3/335 و m3/m3.d 3/26 به دست آمد. روند تغييرات توليد بيوگاز نشان داد كه كاهش pH و درجه حرارت عوامل مهمي در افت توليد بيوگاز بودند
کلمات کلیدی: هضم بي هوازي، محتويات شكمبه، درجه حرارت، بيوگاز