جدول اشتایل انلاین

نوع پروفیل:

نمره پروفیل:

محاسبه ضریب زلزله







اعضاي ميانقابي مانع ميشوند.

A=
I=

R=
T=

B=
C=

مقالات تصادفی

اطلاعات مقالهبازگشت به جستجو
عنوان مقاله:روشهاي خارج سازي كشتيهاي مغروق از خليج فارس با توجه به مسائل زيست محيطي منطقه (مطالعه موردي كشتي مغروق سون بونگ در غرب جزيره خارك)
نوع ارائه:-
زبان مقاله:فارسی
تعداد صفخات:8
حجم فایل:348.78 كيلوبايت
سرفصل مقاله:مهندسي محيط زيست
محل انتشار:ششمين كنگره ملي مهندسي عمران
سال انتشار:1390
نمایش چکیده مقاله

روشهاي خارج سازي كشتيهاي مغروق از خليج فارس با توجه به مسائل زيست محيطي منطقه (مطالعه موردي كشتي مغروق سون بونگ در غرب جزيره خارك)

نویسندگان:
فريدون وفايي [استاديار مهندسي محيطزيست سواحل، دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي]
وحيد هادي پور [دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي عمران - محيطزيست، دانشگاه صنعتي خواجه ن]
سيدامير دوازده امامي [كارشناس ارشد سازههاي هيدروليكي، مهندسين مشاور ساحل]

چکیده مقاله:

امروزه تعداد بسيار زيادي شناور مغروق در محيط درياها و اقيانوسها وجود دارد كه بايد هر چه سريعتر خارج شوند، خارجسازي اين شناورهاي غرقشده به دليل ايمني دريانوردي، آلودگيهاي زيست محيطي، كسب منافع مادي از طريق اسكراپ كشتي مغروق و دستيابي به مصالح آن، مباحث باستانشناسي و جلوگيري از تغييرات مورفولوژيكي 1 بستر دريا بسيار ضروري ميباشد. در زمينه خارجسازي كشتيهاي مغروق تاكنون كنوانسيونهاي مختلفي در سراسر دنيا و در منطقه خليج فارس و درياي عمان به تصويب رسيده است مانند: كنوانسيون بينالمللي لندن در رابطه با نجات شناورهاي مغروق، انگلستان 1989 . كنوانسيون بينالمللي نايروبي در رابطه با حذف كشتيهاي مغروق در محيطهاي آبي، كنيا 200 كنوانسيون منطقهاي كويت در رابطه با همكاري جهت حفاظت از محيطزيست دريايي خليجفارس و درياي عمان، راپمي 2007 يكي از مباحث مهم در خارجسازي كشتيهاي مغروق، توجه به محيطزيست دريا و ارزيابي اثرات اين فعاليت در محيط ميباشد. در اين مطالعه ابتدا روشهاي مختلف جهت خارجسازي كشتيهاي مغروق بررسي و با يكديگر مقايسه شده، سپس معايب و مزاياي هر كدام از اين روش ها ذكر شده و روش برش سرد با توجه به مسائل زيستمحيطي و فني جهت خارجسازي كشتي مغروق سونبونگ انتخاب شده است. كدورت ناشي از جابجايي و بلندكردن كشتي، برادههاي توليدي در هنگام برش كشتي، فاضلابهاي بهداشتي توليد شده توسط كارگران و پرسنل، مواد زائد جامد، مواد روغني و شيميايي از مواردي هستند كه باعث آلودگي آب و خاك مي شوند كه در صورت مديريت صحيح مي توان از آلودگي آب، خاك و هوا جلوگيري نمود. يكي از اثرات منفي خارجسازي كشتي مغروق سونبونگ، كدورت ايجاد شده ناشي از جابهجايي كشتي از كف درياست كه ميتواند بر مرجانهاي منطقه بسيار تاثيرگذار باشد. لذا در اين مطالعه آثار مثبت و منفي ناشي از خارجسازي كشتي مغروق سون بونگ به دقت مورد ارزيابي قرار گرفته و روشهاي كاهش اثرات نامطلوب بر محيطزيست منطقه مورد مطالعه ارائه گرديده است، همچنين با استفاده از نرمافزار Mike21 جريان در اطراف جزيره خارك در حالت جزر و مد مدلسازي شده است و از نتايج آن، جهت زمان مناسب براي خارجسازي كشتي مغروق سون- بونگ استفاده شده است. در ايران تاكنون هيچ اقدامي جهت خارجسازي كشتيهاي مغروق با توجه به مسائل فني و زيستمحيطي صورت نگرفته است، لذا انجام اين طرح ميتواند به عنوان الگويي جهت طرحهاي مشابه مورد استفاده قرار گيرد.

کلمات کلیدی: كشتيهاي مغروق، خليجفارس، كشتي سونبونگ، خارجسازي، اثرات زيستمحيطي

ورود کاربران

موضوعات


تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه سیویلان میباشد.
www.civilan.ir